Esti iskola

Esti iskola, esti érettségi, esti gimnázium - mi jut erről eszünkbe?
Munka mellett is be tudja fejezni korábban félbehagyott tanulmányait esti tagozaton nálunk. Nézze meg videónkat a beiratkozásról:
https://www.youtube.com/watch?v=AiZIeMJw2c8&list=PL1E23tngouCyRAZp9vgpOI...

Türelmes, segítőkész tanárok várják, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az esti tagozatos felnőttoktatás terén. Esti iskolánkban felnőttoktatási tagozaton kizárólag nagykorú felnőttek tanulnak. Az estis tanulmányokat folytató tanulóink az elmúlt 10 év adatai alapján 96%-ban sikeresen leérettségiztek, évente 110-120 fő.

Az érettségi nagy dolog, de nem megoldhatatlan! Az érettségi mindannyiunk életében fontos megmérettetés. Azok is így emlékeznek rá, akik már túl vannak rajta, hát még akik előtte állnak! Minden megbecsülésem azoké, akik munka mellett esténként a szabadidejükben tanulva próbálják meg megszerezni. Mert fontos, kell az érettségi egy új munkakör betöltéséhez, vagy  a tovább tanuláshoz, szakma megszerzéshez.

Öt jó tanács az esti iskola tanulóinak

1. Tanuljon rendszeresen

- tudom, könnyű azt mondani! De bizonyított tény, hogy sokkal jobban elmélyül a tananyag, ha még aznap, mikor meghallgattuk, átolvassuk egyszer gyorsan a jegyzeteinket, esetleg még ki is egészítjük néhány, az olvasás során beugró gondolattal.  

                                                                                                                        

2. Ütemezett tanulás

Vegyük sorra és írjuk össze a tantárgyakat, témaköröket. Osszuk be az időt a felkészülésre. Legyen meg a napunk ritmusa, mikor dolgozunk, eszünk-iszunk, családozunk, tanulunk… Amíg csak lehet, ne módosítsunk saját ütemezésünkön. Teljesítsük a napi penzumot! Akaraterő és önkontroll. Ha marad, időnk olvassunk hozzá a neten, wikipédián – amit nem kötelezően tanulunk, hanem csak saját érdeklődésünk miatt, azt sokkal jobban megjegyezzük.

3. Ne pánikoljon! (no panic! :) )

Ez is csak egy vizsga, nem a világvége, túl lehet élni és megígérhetjük, nem fogja senkinek a testi épségét veszélyeztetni. A pánik sokat levesz a tényleges teljesítőképességből, így a valós tudásnak csak töredéke jön elő a memóriánkból. Ez nagyon nagy luxus, nem engedhetjük meg magunknak ezt a „pazarlást”. A higgadtság fél siker, hanyagoljuk a vizsgadrukkot.

4. Előadásmód

Szóban és írásban is egyaránt nagyon fontos és meghatározó befolyásoló tényező a vizsgáztatók irányában az, hogy hogyan fogalmazunk. Kerek mondatokban, megfelelő nyelvhelyességgel, választékosan. Ha nem is tudunk mindent, de ami eszünkbe jut, amit szépen vagyunk képesek tálalni, azzal már nyerők lehetünk.

5. ÖNJUTALMAZÁS       

Nem lehet folyamatosan tanulni! Néha jutalmazza meg magát kedvenc sorozatának megnézésével, egy kis csokival, finom itallal, vagy bármi mással, ami jól esik. Fontos pihenni. Pihenten könnyebben fog menni.

 
www.estierettsegi.hu