Érettségi felnőtteknek - esti gimnázium, esti érettségi, esti tagozat 18 év felett

14. ker. Zugló: Angol utca 36. (Bosnyák térnél, Örs vezér tér felől is jól megközelíthető) 

 

3. kerület Békásmegyer Zipernowsky u. 1. (HÉV-től 5 percre az Ált. Iskola 2. emeletén)

Zugló esti tagozat
hétfő-szerda (9, 10, 11 és 12. osztályoknak) és kedd-csütörtök (10, 11 és 12. osztályoknak) napokon indítunk osztályokat - Zuglóban angol vagy német

(német nyelv csak a 11. osztálytól, a német nyelv tanítás csak a kedd-csütörtöki 11. és 12. osztályban választható - kizárólag akkor indítunk német nyelvet tanuló csoportot, ha kellő számú jelentkezés van erre (minimum 10 fő), amennyiben nem indul német tanítás az angolt választhatják. )

Békásmegyer esti tagozat
szerda-péntek 9, 10, 11 és 12. osztályok
Békáson csak angol nyelv választható 
BÉKÁSON MÁR CSAK A 9-10-11. OSZTÁLYOKBAN VAN MÉG HELY, A 12. OSZTÁLY BETELT BÉKÁSMEGYEREN.

TANULÓINK MONDTÁK:

Korábbi tanulmányai beszámításáról tájékoztatjuk, ha megadja fent adatait. 
Mert korábbi szakiskolai, szakközépiskolai, gimnáziumi tanulmányai beszámíthatók esti tagozaton:
fontos, hogy teljesen befejezett évfolyamokat (tanéveket) lehet csak figyelembe venni! Érettségi 1 év alatt akkor tehető, ha 11 befejezett osztállyal rendelkezik, melyben a közismereti tárgyakat tanulta.

Technikum, vagy szakközépiskolai tanulmányai megszakítása esetén előrehozott érettségijét beszámítjuk, így azokból a tantárgyakból fel lesz mentve, amikből pl. a 12. évfolyamon a technikumban már leérettségizett, azaz így érettségi vizsga egy év alatt tehető a hiányzó angol és földrajz (vagy digitális kultúra, vagy biológia) tantárgyakból. 

A beszámítás az eredeti bizonyítvány, vagy hiteles törzslap kivonat alapján történik a beiratkozási napon.
A beszámítás alapján akár 1 év, 2 év, 3 év alatt érettségi bizonyítványt szerezhet. 
Esti tagozatos iskolánkban alapvetően 20 éven felüli felnőttek készülnek az érettségire munka mellett.

Erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági - román, szlovák, szerb bizonyítványok is beszámíthatók, OFFI.hu fordítás szükséges!

Ha nincs meg a bizonyítvány, ki kell kérni a törzslap kivonatot a régi iskolából. Ha megszűnt a korábbi iskola, segítünk felkutatni - hiszen a törzslapok nem selejtezhetők.
Korábbi érettségi vizsgáit is beszámítjuk (az érettségi vizsga eredeti törzslapja alapján) esti tagozaton. Amelyik tantárgyból már van érettségi vizsgája fel lesz mentve a tanórák látogatása alól, ami helyett másik osztályba bejárhat olyan órákra, amikből még nincs érettségije.

Választható érettségi tantárgyak: Digitális kultúra (korábbi informatika), Biológia és a Földrajz közül választhatnak ötödik, kötelezően választható érettségi tantárgyat, a választott érettségi tárgyat emelt óraszámban tanítjuk 11. osztálytól, ezért már a 11. osztály megkezdése előtt kötelező választani! Már most felhívjuk figyelmüket, hogy 2024-től érettségi változások lépnek érvénybe, így az informatika helyett már csak digitális kultúra tantárgyból van lehetőség esti érettségi vizsgát tenni. (A digitális kultúra tantárgyba a Word, Excel, PowerPoint, Access, GIMP, adatbáziskezelés, honlapkészítés mellett bekerültek programozási Python, C++ témakörök is - szóval kibővült a tananyag.)