Esti érettségi Zugló, Békásmegyer érettségi 1 év alatt

Esti iskola, esti érettségi - akár 1 év alatt, esti gimnázium - mi jut erről eszünkbe? Érettségi 1 év alatt - lehetséges, ha a tanuló 11 befejezett osztállyal rendelkezik, vagy éppen járt már 12. osztályba is, csak ott egy, vagy több tantárgyból sajnos megbukott. 
Munka mellett is be tudja fejezni korábban félbehagyott tanulmányait esti tagozaton nálunk. Nézze meg videónkat a beiratkozásról:


Kedvezmények esti tagozaton:
- ingyenesen diákigazolvány
- diák BKK bérlet vásárolható a diákigazolvánnyal, jelenleg 945 Ft a havi vármegyei diákbérlet
- diák utazási kedvezmények, mozi, strand, stb. féláron

 

Tankönyvek esti tagozaton

- az órai jegyzetek a legfontosabbak: a féléves vizsgákra és az érettségire is azokból alapvetően fel lehet készülni (minden órán jegyzetelni kell, ha valaki hiányzik el kell kérni az osztálytársaktól és lefotózni a füzetüket)
- minden középiskolai tankönyv jól használható segédeszköz
- tanáraink tanévkezdéskor az első órákon elmondják milyen könyveket javasolnak a felkészüléshez, kötelező tankönyvcsomag nincsen
- ha van mostanában érettségizett ismerős, akkor kérjük el a tankönyveit, fogjuk tudni használni
- az érettségi vizsgára bevihető könyvek: matekból a Négyjegyű függvénytáblázat, töriből Középiskolások történelem atlasza, földrajz atlasz - ezeket mielőbb érdemes beszerezni akár az interneten pár száz forintért, mert az órai munkához is szükségesek
  

Esti érettségi vizsga
Az esti tagozaton szerzett érettségi bizonyítvány ugyanazokra a tevékenységekre és munkakörök betöltésére jogosít fel, mint a nappalis. Sok szakma megszerzése ma már érettségihez kötött, amire az esti érettségi megszerzése után jogosultá válnak tanulóink. Sőt a munkáltatók eélő írják már a legalapvetőbb munkakörökben is az érettségi meglétét. (pl. pénztáros, raktáros) A Karriersuli Esti Gimnáziumban alapvetően középszintű érettségi vizsgára készítjük fel felnőtt tanulóinkat. Aki szeretne egy, vagy több tantárgyból emelt szintű érettségit tenni - tanáraink örömmel segítenek a felkészülésben tanácsokkal, feladatsorokkal. Számos főiskolára, egyetemre amúgy nem kell már emelt szintű érettségivel rendelkezni, tehát oda a sima középszintű érettségivel is be lehet kerülni.  Az érettségi Magyarországon ugyanaz mindenkinek, éppen ezért az érettségi vizsgák esti gimnáziumban is egy időpontban zajlanak a nappalisokkal. Az érettségi vizsgát megelőző hónapokban rendszerint matematikából és angolból extra felkészítő napokat iktatunk be végzős tanulóinknak. (pl. matek, angol) 

Tanáraink
Türelmes, segítőkész tanáraink várják, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az esti tagozatos felnőttoktatás terén. Oktatóink megértéssel viszonyulnak a család és munka mellett tanuló felnőtt tanulóinkhoz. Tanáraink többsége nappalis gimnáziumban, vagy szakközépiskolában tanít főállásában, azaz napra készek a változó érettségi követelményekkel, és mivel számos továbbképzésen vesznek részt, így a korszrű oktatási módszereket alkalmaznak. Több tanárunk Budapest legjobb gimnáziumaiban tanít főállásában. Néhány nyugdíjas pedagógusunk, pedig végtelen türelmével és évtizedes tapasztalatával segíti tanulóink érettségi felkészítését. Tantestületünk stabil, minden tanítási óra meg van tartva minden esetben, helyettesítés ritkán fordul csak elő. 

Tanulóink
Esti iskolánkban felnőttoktatási tagozaton kizárólag nagykorú felnőttek tanulnak. Az estis tanulmányokat folytató tanulóink az elmúlt 10 év adatai alapján 96%-ban sikeresen leérettségiztek, évente 110-120 fő. Az osztályok 30-35 fővel indulnak általában szeptemberben, sajnos az alacsonyabb évfolyamokon jellemzően a tanulók 20-25%-a tanév során munkahelyi, vagy családi elfoglaltságok - időhiány - miatt lemorzsolódik.

Az érettségi nagy dolog, de nem megoldhatatlan: hiszen akár 1 év alatt érettségi vizsgát tehet, aki 11 befejezett osztállyal rendelkezik. Az érettségi mindannyiunk életében fontos megmérettetés. Azok is így emlékeznek rá, akik már túl vannak rajta, hát még akik előtte állnak! Minden megbecsülésem azoké, akik munka mellett esténként a szabadidejükben tanulva próbálják meg megszerezni. Mert fontos, kell az érettségi egy új munkakör betöltéséhez, vagy  a tovább tanuláshoz, szakma megszerzéshez.

Öt jó tanács az esti iskola tanulóinak

1. Tanuljon rendszeresen

- tudom, könnyű azt mondani! De bizonyított tény, hogy sokkal jobban elmélyül a tananyag, ha még aznap, mikor meghallgattuk, átolvassuk egyszer gyorsan a jegyzeteinket, esetleg még ki is egészítjük néhány, az olvasás során beugró gondolattal.  

2. Ütemezett tanulás

Vegyük sorra és írjuk össze a tantárgyakat, témaköröket. Osszuk be az időt a felkészülésre. Legyen meg a napunk ritmusa, mikor dolgozunk, eszünk-iszunk, családozunk, tanulunk… Amíg csak lehet, ne módosítsunk saját ütemezésünkön. Teljesítsük a napi penzumot! Akaraterő és önkontroll. Ha marad, időnk olvassunk hozzá a neten, wikipédián – amit nem kötelezően tanulunk, hanem csak saját érdeklődésünk miatt, azt sokkal jobban megjegyezzük.

3. Ne pánikoljon! (no panic! :) )

Ez is csak egy vizsga, nem a világvége, túl lehet élni és megígérhetjük, nem fogja senkinek a testi épségét veszélyeztetni. A pánik sokat levesz a tényleges teljesítőképességből, így a valós tudásnak csak töredéke jön elő a memóriánkból. Ez nagyon nagy luxus, nem engedhetjük meg magunknak ezt a „pazarlást”. A higgadtság fél siker, hanyagoljuk a vizsgadrukkot.

4. Előadásmód

Szóban és írásban is egyaránt nagyon fontos és meghatározó befolyásoló tényező a vizsgáztatók irányában az, hogy hogyan fogalmazunk. Kerek mondatokban, megfelelő nyelvhelyességgel, választékosan. Ha nem is tudunk mindent, de ami eszünkbe jut, amit szépen vagyunk képesek tálalni, azzal már nyerők lehetünk.

5. ÖNJUTALMAZÁS       

Nem lehet folyamatosan tanulni! Néha jutalmazza meg magát kedvenc sorozatának megnézésével, egy kis csokival, finom itallal, vagy bármi mással, ami jól esik. Fontos pihenni. Pihenten könnyebben fog menni.

 
www.estierettsegi.hu